Forumaši postaju ozbiljni

Na forumu je prije oko mjesec dana otvorena tema “humanitarne aktivnosti”. Prva akcija koja je predložena bila je dobrovoljno davanje krvi. Razlozi su mnogobrojni. Procenat dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori je ispod evropskog i regionalnog nivoa. Ovom akcijom smo htjeli da ukažemo na ovaj problem i svojim primjerom podstaknemo i druge da to čine. S druge strane htjeli smo da i na ovaj način skrenemo pažnju na biciklizam i ovaj sajt oko koga se okupljamo.

S obzirom da se prvi put organizuje nešto slično na našem forumu, ne možemo biti nezadovoljni što se (samo) sedmoro ljudi pojavilo (nažalost samo 4 je moglo da da krv). Ako krenemo od toga da svaka ta jedinica krvi moze nekome spasiti život, spasiti 4 života nije mala stvar.

A kako je to danas izgledalo? Okupili smo se oko 8 časova ujutro ispred Zavoda za transfuziju: Ivana, Bojan, Dejan, Duško, Beki, Dino i Gezim. Nakon rutinskog pregleda krvi i ljekarskog pregleda uslijedilo je davanje krvi, a nakon toga i simbolični pokloni (sendvič, sokić, po jedan blok i hemijska olovka). Druženje smo nastavili uz kafu i hladnu vodu. Da ne zaboravim da napomenem da su tu bile i majice sa Njegom i porukom da ne ljubimo lanaca nego čitavih bicikala.

Pozivam vas da nastavimo ovu priču. Predložite i učestvujte u sledećim aktivnostima. U nadi da će ovakvih aktivnosti biti i u budućnosti, pozdravljam vas do sledećeg okupljana ili do sledećeg posta na forumu.

Gezim