Podgoričko ljeto je u punoj snazi, pa će julska biciklistička vožnja biti tradicionalno noćna, a Biciklo.me zakazuje ovaj trideset peta po redu Critical Mass za petak, 29. jula.

cover-cm-07-jul-2016

Početak zajedničkog pedalanja predviđen je za 21 sat, a okupljanje će početi pola sata ranije na Trgu nezavisnosti, gdje će se biciklisti i biciklistkinje zagrijavati uz DJ Krcka.

Prva ovogodišnja noćna kritična masa biće posvećena kampanji pod nazivom #LightUpMyBike, čiji je cilj da podigne svijest biciklista o važnosti posjedovanja svjetala na dvotočkašima. Svjetla na biciklu, kako naprijed, tako i pozadi, preduslov su za bezbjednu vožnju po mraku, kada je saobraćaj i najopasniji. Osvjetljenje ne služi samo da bi biciklisti vidjeli put ispred sebe, već i da drugi učesnici u saobraćaju, a naročito vozači automobila, mogu jasno da uoče one koji pedalaju. I ne samo to, svjetla na biciklu su i prijatelj novčanika, jer svi koji ne posjeduju adekvatno osvjetljenje rizikuju paprenu novčanu kaznu.

U uvertiri vožnje, svi biciklisti/biciklistkinje koji ne budu propisno osvijetljeni moći će da po sniženim cijenama kupe svjetla, fluorescentne prsluke i ostalu opremu od prodavaca iz radnji ‘Tempo’ i ‘Bajkeraj’, koje će na Trgu imati svoje štandove.

mapa-cm-07-jul-2016

Prije vožnje, Biciklo.me će u saradnji sa NVO Green Home podijeliti nagrade za najboljih 5 fotografija sa osvijetljenim biciklima koje pedalaši/pedalašice pošalju Facebook stranici ovog udruženja. Fotografije se mogu slati do četvrtka, 28. jula u ponoć.

Nakon okončanja vožnje, bicikliste i biciklistkinje očekuje i žurka na Trgu, a DJ Krcko i Biciklo.me obećavaju nezaboravan provod.

Ovdje možete pogledati facebook event sa više informacija.

Vidimo se u petak veče!