S obzirom na ekonomske uslove studenata u cijelom svijetu, pa i u Podgorici, bicikl se pokazao kao idealno prevozno sredstvo za buduće autoritete u našem društvu. Uz malo ulaganja imamo spravu koja nas može brzo prebaciti sa mjesta na mjesto, i to na najjeftiniji mogući način – bez plaćanja taksija, karte za javni prevoz, parkinga i/ili goriva. A poseban značaj je i doprinos smanjenju buke, zagađenosti vazduha, saobraćajnih gužvi; a povećanje fizičke aktivnosti, nivoa koncentracije i dobrog raspoloženja.

cover-cm-10-okt-2016-novo

Sa ovim na umu realizovali smo projekat „Do faksa na dva točka“, zahvaljujući kom su parkinge za dvotočkaše dobili svi fakulteti u Podgorici. Na ovaj način želimo da ne samo studenti, već i zaposleni na fakultetima, budu podstaknuti da koriste ovaj vid transporta i uživaju benefite koje dobijaju na taj način.

Završetak projekta i Critical Mass „Do faksa na dva točka“ predstavljaju povod da pokažemo studentima i zaposlenima da imaju jednu prepreku manje u ostvarenju bicikliranja na fakultet ili posao, i na taj način ih podstičemo da koriste ovaj vid prevoza u automobilima zagušenoj Podgorici.

mapa-cm-10-okt-2016-novo

Critical Mass kreće u subotu u podne, 29. oktobra sa Trga nezavisnosti, a putanja će voditi pored nekih od novopostavljenih parkinga.

Ovdje možete pogledati facebook event sa više informacija.

Dobro nam došli!