Draga pedalaška družino, martovski Critical Mass, četrdeset-treći po redu, organizujemo u saradnji sa NVO Green Home, Svijetskim fondom za prirodu (WWF) i kancelarijom UNDP u Crnoj Gori i posvećujemo ga globalnoj kampanji “Sat za planetu“.

43CM

Pedale počinjemo okretati sa starog mjesta – Trga nezavisnosti u subotu, 25. marta, u 19.30.

Za “Sat za planetu” bi trebalo do sad da svi znamo jer se radi o najvećoj globalnoj akciji čiji je cilj skretanje pažnje na racionalno korišćenje energije i energetskih resursa, te ublažavanje klimatskih promjena. U svijetu se ova akcija organzuje već 10 godina, a Crna Gora će učestvovati po osmi put.

43CM_mapa

Bilo da planirate da dođete na Critical Mass ili ne, pozivamo vas da obilježite ‘Sat za planetu’ tako što ćete, sada već tradicionalno, isključiti električna svijetla od 20:30 do 21:30.

Sat za Planetu je kampanja kojoj se priključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da svako ima odgovornost prema životnoj sredini, kao i da je moguće promijeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas. Do danas se za učešće prijavilo šest opština, veći broja poslovnih organizacija različitih djelatnosti, javne institucije itd. i želimo još jednom pozvati i sve druge nevladine organizacije, kompanije, institucije i gradove da budu dio ovog svjetskog događaja i da pokažu odgovornost prema sredini u kojoj žive gašenjem svijetla na 60 minuta.

Nakon vožnje biće emitovan kratki promotivni spot ‘Sata za planetu’.

Dobrodošli ^_^

Ovdje možete pogledati facebook event sa više informacija.