Draga biciklistička družino,

Aprilskom Critical Mass vožnjom, 44. po redu, najavljujemo poduhvat na koji smo vrlo ponosni: Cikolograd.me, novi web servis na kom smo prethodnih mjeseci intenzivno radili sa ciljem da povećamo informisanost, bezbjednost i brojnost učesnika u biciklističkom saobraćaju u Podgorici.

44CM-Ciklograd-event-cover

Pomoću Ciklograd.me servisa moći ćete lako da saznate gdje sve u Podgorici možete parkirati biciklo, gdje su prodavnice opreme i radionice za popravku, šta su bike-friendly mjesta, pa i koje zanimljive ture u okolini grada preporučujemo. Takođe, moći ćete i da iskoristite servis da evidentirate ukradeno biciklo, kako bismo pokušali da ga zajedno pronađemo i pokažemo nadležnima koliko je ovaj problem prisutan u Podgorici. Preko Ciklograd.me platforme prikupljaćemo i prijave o najčešćim problemima na koje biciklisti nailaze u saobraćaju – na primjer, o nepropisno parkiranim vozilima sa kojima u poslednje vrijeme pokušavamo da izađemo na kraj. Ciklograd.me daje nam priliku da radimo zajedno, analiziramo podatke o biciklističkom saobraćaju u Podgorici, dijelimo informacije, i zalažemo se za bolja rješenja.

mapa-cm-29-apr-2017

Podršku za realizaciju projekta dobili smo kroz Telekomov donatorski program „Za svako dobro 2016“. Za kreativno korišćenje geo-lokacijskih podataka projekat je nagrađen i od strane regionalnog programa „Ministry of Data“.

Servis ovih dana prolazi kroz poslednje faze pripreme i testiranja, i od 10. maja će biti otvoren za korišćenje. Na to ćemo vas rado podsjetiti kad dođe vrijeme, a do tada – vozite oprezno, bilježite sve što vam smeta dok biciklirate gradom, i spremite se da kroz Ciklograd.me podijelite iskustva, primjedbe i predloge!

Vidimo se na Critical Mass vožnji: Trg nezavisnosti, subota, 29. april, u 17.30h.

Ovdje možete pogledati facebook event sa više informacija.

Dobrodošli!