Drage i dragi naši,
Mi smo dobro što i vama želimo.

Evo nas pedeset treći put pred vama da zajedno sprovedemo ovu tradicionalnu gradsku vožnju. Pomislite koliko događaja je u Crnoj Gori ponovljeno ovoliko puta i shvatićete značaj, upornost i predanost ovome što radimo. I nije uzaludno. Postigli smo cilj, da se osvijesti značaj vožnje bicikla u gradskom prevozu, pa je i svaka posledica toga jasna.

53CM-biciklo-je-zakon-EVENT

Evo nas sada sa projektom „Biciklo (je) zakon“ u rukama. Proteklih mjeseci smo proučavali zakonsku regulativu i najbolja riješenja pokušali da uklopimo u naše zakone zarad povećanog nivoa bezbjednosti i postavljanja jačih temelja razvoja i napretka biciklizma u Crnoj Gori. O tome smo raspravljali na našoj fejsbuk stranici, a i šire, pa se nadamo da su naši predlozi i oni koje smo prihvatili, jer su bili argumentovani, nešto najbolje što u ovom trenutku možemo ponuditi Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, Zakonu o putevima i Pravilniku o saobraćajnoj signalizaciji. Ako se prihvate naši predlozi, to neće biti dovoljno, jer je jednako značajno i primjeniti ih u praksi, u suprotnom naš veliki uloženi rad ostaje samo slovo na papiru. Mi vjerujemo da je ovo bilo vrijedno truda, a Green Home i EU su to prepoznali i podržali nas. Ostalo je na državnim institucijama da pokažu koliko su dorasle današnjem trenutku i potrebama građana.

53CM-biciklo-je-zakon-MAPA

Čekamo vas 27. januara u 13,00 na starom mjestu bez obzira na vremenske uslove da pokažemo da nas ima i da nam je stalo.

Ovdje možete pogledati facebook event sa više informacija.