Dragi i veseli naš narode pedalaški,
Kao što ste primjetili više ne obavljamo naše gradske vožnje svakog mjeseca, već ih organizujemo samo posebnim prilikama jer smo dio energije preusmjerili na neka veoma važna pitanja za biciklizam. “Malo rukah” ne može sve da postigne onako kako smo svi navikli – najbolje moguće. Ako imate viška nekoliko sati mjesečno možete ih zajedno sa nama potrošiti volonterski na unaprjeđenje biciklizma.

54CM-sat-za-planetu-facebook

54. sreća će ovog puta biti noćna, zato ne zaboravite da se osvijetlite kako zakon nalaže – naprijed bijelo, a pozadi crveno svijetlo. Zajedno sa našim partnerima NVO Green Home i Foruma MNE obilježićemo Sat za planetu, kada svaka iole ozbiljna čaršija gasi rasvjetu na šezdeset minuta i na taj način saučestvuje u slanju poruke da ipak možemo nešto preduzeti u cilju ublažavanja klimatskih promjena, ali i skrenuti pažnju na posljedice prekomjerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa.

Mi biciklisti, pripadamo onoj osvještenoj grupi koja prepoznaje značaj održanja životne sredine i znamo da smo samo korisnici ove planete, ne i njeni vlasnici. Zato se moramo postarati da je što manje oštećenu prepustimo našim nasljednicima.

Čekamo vas na Trgu Nezavisnosti sa prijatnim iznenađenjima. Okupljanje počinje u 19:30, a vožnja u 20:25. Ovdje možete pogledati facebook event sa više informacija. Dođite!