Dragi naš svijete pedalaški,

Ovo ljeto smo iskoristili da napravimo novi sajt, formiramo vizuelni identitet, završimo projekte, odvezemo planinski maraton i poneku vožnju. Nadamo se da ste i vi uspjeli da ove lijepe dane provedete na vašim dvotočkašima. Još ljepši dani dolaze a svi kilometri su pred nama pa samo od nas zavisi kako i koliko ćemo ih potrošiti. Raduje sve veći broj biciklista na ulicama i u životima. Osjeća se dah našeg i rada naših prijatelja na svakom koraku.

Kao i svake godine Biciklo.me uvijek ima zapaženo mjesto u okviru Evropske nedjelje mobilnosti, pa će i 55. kritična masa biti održana pod geslom „Bolji saobraćaj – bolji grad“, čime ćemo zaokružiti istoimeni projekat kojim smo se bavili proteklih mjeseci. U KIC-u „Budo Tomović“ možete pogledati izložbu infografika što su plod istoimenog istraživanja koje smo sproveli i čiji rezultati pokazuju da nismo uzaludno radili. Rezultati ovog istraživanja će biti prezentovani u EU Info centru 21. septembra u deset sati. A ako 19. u 10 sati budete slučajno ili namjerno našli u blizini istih prostorija, slobodno nam se pridružite na radionici gdje ćemo sa osnovcima razgovarati na temu bezbjednosti saobraćaja i osnovnog održavanja bicikala.

Dođite na staro mjesto, a za one koji će nam se prvi put pridružiti to je Trg nezavisnosti. Povedite svoje najmilije bez obzira na godine, pol, rasu ili fizičku pripremljenost jer će desetak kilometara podgoričkih ulica biti objezbeđeno samo za nas.

Ovdje možete pogledati facebook event sa više informacija. Čekamo vas!