Drage naše i naši,
Zbog priličnog broja aktivnosti koje smo imali prethodnog mjeseca ovaj 37. Critical Mass nam nekako brzo dođe, i mi mu se radujemo kao i uvijek.

Pošto nam se bliže izbori, uputili smo pismo svim izbornim listama da nas obavijeste na koji način promišljaju razvoj biciklizma kao najznačajnijeg vida održivog transporta. Do sada su nam odgovorile četiri (Alternativa Crna Gora, Demokrate – Demokratska Crna Gora, Socijaldemokrate Crne Gore i Demokratski front). Pošto se nadamo da i još neke političke grupacije imaju mišljenje o ovoj temi, očekujemo da će nam odgovoriti do petka, 30. septembra kada ćemo održati Critical Mass vožnju.

Ovdje možete pogledati otvoreno pismo, koje smo početkom mjeseca poslali poslali partijama koje pretenduju učestvovati na predstojećim izborima.

cover-cm-09-sep-2016

Po dobrom običaju krećemo s Trga nezavisnosti, ovog puta u 18:15h, a maršruta će simbolično proći pored gotovo svih institucija sistema koje se nalaze u Podgorici, i biće vožena pod geslom „Biciklitika je dobra politika – donosi dobro svima“.

mapa-cm-09-sep-2016

Molimo sve učesnike da se osjećaju kao domaćini i da reaguju na eventualne ispade nesavjesnih biciklista koji ugrožavaju sebe i druge.

Ovdje možete pogledati facebook event sa više informacija.