Vremenska prognoza kaže da će popodne biti kiše, a nama je ipak divan dan – jer nam je peti rođendan.

Kada podvučemo liniju i presaberemo koliko smo se davali sve ove godine a šta smo dobili, nije sramota reći da je ipak malo. Mi smo volonteri sa srcima profesionalaca, čiji je jedini benefit napredak i razvoj biciklizma na radost i polzu našeg grada, države, poluostrva, kontinenta… Ne postoji novac koji može platiti naš rad, angažman, ubjeđenje i vjeru da je važno učiniti nešto za sve nas, a naročito za blisku budućnost u kojoj se mnogi već nalaze.

Nije nam bilo teško da se pored profesionalnih obaveza edukujemo, donesemo ovdje znanje o održivom saobraćaju sa svih meridijana i ponudimo ga donosiocima odluka. Nekada je bilo izazovno da pored brojnih obaveza iznesemo i neke biciklističke ideje i probleme, ali smo upornim i predanim radom uspjeli da realizujemo projekte koje smo osmislili i kroz koje smo imali zadovoljstvo da radimo sa zajednicom.

Često smo znali da danonoćno sarađujemo iz različitih država, pa čak i kontinenata, na uštrb sopstvenog komfora, samo da bismo stvari pomjerili za samo malo naprijed. Ali nijesmo žalili ni vremena ni snage za jednu zdravu ideju koja se, ipak, sporo ukorjenjuje u našem narodu. I ja, koji u nekoliko minuta do našeg rođendana sjedim pred računarom, moram da kažem koliko sam ponosan na sve nas koji izvanredno sarađujemo na svim nivoima, vremenskim zonama i nadmorskim visinama, kao i na sve one koji su proteklih godina prošli kroz Biciklo.me i ostavili trag u našem radu. Nismo se uzalud borili. Neka nam je srećan peti rođendan!

Dejan Tofčević
Predsjednik NVO Biciklo.me