Dvadeset drugi podgorički Critical Mass u organizaciji NVO Biciklo.me biće vožen u petak, 26. juna i počeće u 19:00 časova sa Trg Republike, kao i uvijek, ali će trasa biti drugačija.

cover-cm-06-jun-2015

Biciklistička kolona će se kretati: ulicama Slobode i Kralja Nikole, bulevarom Crnogorskih serdara, preko mosta Union, bulevarom Revolucije, kružnim tokom kod Rimskog trga, ulicom dr Ljubomira Rašovića, preko Kriviog mosta, ulicama Ilije Plamenca i 27. marta, zatim ulicama 4. jula, Bratstva i Jedinstva i Marka Miljanova, bulevarom Ivana Crnojevića do ulice Slobode i Trga Republike.

mapa-cm-06-jun-2015

Ovaj Critical Mass posvećujemo podgoričkom naselju Zabjelo koje se odavno izborilo za privilegovani status republike. Mi ovom vožnjom želimo da podstaknemo na dodavanje republici atributa biciklistička. U ovom naselju pedalalo se i onda kad biciklo nije bilo ’in’, a možemo zamisliti kako će tek biti kad na teritoriji Republike bude izgrađena jedna od prvih biciklističkih staza u Podgorici.

Za više informacija o vožnji informišite se na našoj facebook stranici.

Paralelno sa vožnjom, na Trgu Republike će od 17:00 sati biti priređena manifestacija „Osjeti ljeto“ koju organizuje NVO FER. Cilj manifestacije je turistička promocija glavnog grada, kao i promocija ponude privrednika iz cijele Crne Gore, sa akcentom na usluge ili proizvode koji su posebno u fokusu tokom ljeta.

Na manifestaciji ‘Osjeti ljeto’ ćemo imati svoje predstavnike. Ovdje će svi zainteresovani, bilo da voze bicikl ili ne, imati priliku da se informišu o našim aktivnostima i na željeni način doprinesu razvoju Biciklo.me i biciklizma u Crnoj Gori.