U susret Svjetskom Danu bez automobila, nevladino Udruženje “Biciklo.me”, u saradnji sa Crvenim krstom i Green Home, organizuje u nedjelju, 21. septembra biciklističku vožnju od centra Podgorice do izletišta Trgaje u kanjonu rijeke Cijevne. Ovaj izletnički Critical mass će, ujedno, poslužiti za promovisanje regionalne kampanje “Biciklom do posla”(“Bike2work”) i poziv ljudima da idu na posao biciklima u posljednjoj nedjelji septembra.Ljubitelji i ljubiteljke vožnje na dva točka i na vlastiti, nožni, pogon okupiće se u 10:45h na Trgu Republike, kada je predviđen polazak prema Trgaji, do koje treba ‘pedalati’ 12 kilometara. Trasa je već određena: Iz ulice Slobode skrenuće se u Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, pa preko Novog mosta, onda ulicom Pete proleterske i Bulevarom Pera Ćetkovića, zatim ulicama Marka Mašanovića, Braće Ribar i Španskih boraca, pa preko mosta kod Dinoše i lijevom obalom Cijevne do Trgaje.

Predviđeno je dvosatno druženje pored zelenooke ljepotice Cijevne, uz muziku i dobro raspoloženje, nakon čega će vesela biciklistička družina krenuti nazad ka Podgorici.

U pratnji će biti i timovi prve pomoći Crvenog krsta, koji će tamo imati pokaznu vježbu i demonstrirati pružanje prve pomoći.

Organizatori znaju da će odziv biti masovan, tako da im ostaje samo da apeluju na učesnike/učesnice izleta da izglancaju bicikla, pripumpaju gume i podmažu lance. Nošenje užine nije obavezno, ali je poželjno, kao i prostirke pogodne za sjedenje.

Prije početka vožnje na Trgu će biti i serviseri Tempa koji će vam izaći u susret za neke sitne prepravke.

Apelujemo na vas da nastavite da vozite bicikl i dalje i uključite se u regionalnu kampanju, čiji smo i mi dio, “Biciklom na posao” (Bike2Work), u nadi da će i vremenski uslovi to dozvoliti.