“Ko radi, taj i griješi”, kaže stara narodna poslovica. Prevedena na jezik ljubitelja nezagađene okoline, održivog razvoja i vožnje biciklom, ta poslovica bi mogla da zvuči ovako: “Ko radi, taj na rabotu ide biciklom”!

cover-cm-05-maj-2016-final

U duhu novog čitanja tradicije narodnog mudrovanja, NVO Green Home i Biciklo.me, organizovaće zajedno promotivnu Critical Mass vožnju pod sloganom “Biciklom na rabotu” u petak 27. maja, s početkom u 18h. Kreće se po dobrom običaju sa centralnog gradskog trga, koji sada nosi ime Trg Nezavisnosti, a pedalaćemo jedan široki krug oko brda Ljubović. Za učesnike vožnje spremili smo i par iznenađenja.

Cilj akcije je popularizacija bicikla kao prevoznog sredstava u svakodnevnom životu, prilikom odlaska na posao, poslovne i druge sastanke, u kafić i kud god nam volja. Želimo da podstaknemo ne samo pojedince i pojedinke, već i organizacije, institucije i preduzeća da stimulišu zaposlene na korišćenje bicikla kao efikasnijeg, jeftinijeg i ekološki primjerenijeg prevoznog sredstva.

Kampanje koje promovišu korišćenje bicikla za odlazak na posao pokazale su se kao veoma efikasne u regionu i šire. Zato i mi vas pozivamo na ovu promotivnu vožnju kako bismo zajedno skrenuli pažnju što većem broju ljudi u Crnoj Gori na problematičnu emisiju CO2 u atmosferu i podstakli ih da odgovorno razmišljaju o svom životnom okruženju.

mapa-cm-05-maj-2016-final

Promotivna biciklistička vožnja je jedna od aktivnosti na projektu “To je i moja odgovornost” koji ima za cilj edukaciju građana i saobraćajnih preduzeća koja se bave transportom putnika i roba u Crnoj Gori, o uticaju saobraćaja na životnu sredinu i mjerama koje se mogu preduzeti u cilju smanjenja emisija gasova staklene bašte. Projekat je finansijski podržan od strane Crnogorskog Telekoma, na konkursu “Za svako dobro” 2015. godine.

Više informacija na našoj facebook stranici.