Primjećuje li još neko kako nas ima sve više na ulicama?

Naš cilj je apsolutno sigurno kretanje, što nam jedino biciklističke staze mogu pružiti.

E pa, moramo da vas razočaramo, jer to još neko vrijeme nećemo imati. Ali…ovo je dobar put, koji nije lak niti brz. Taman po biciklističkoj mjeri!

U potpunosti je opravdano da u ovako teškim vremenima opština ne ulaže u ono što je nama vrlo bitno, i to samo zato jer ne vidi da nas ima. Da li nas stvarno ima? Da li je vrijedno za 100 ili 150 okupljenih biciklista  i biciklistkinja ulagati veliki dio našeg i novca naših sugrađana? Koliki procenat biciklista/biciklistkinja dolazi na naša zabavna okupljanja? 10%?

E, upravo to možemo da promjenimo! Može da nas bude sve više ako se samo malo potrudimo. Pozovimo oca, majku, sestru, baku, komšiju, kumu, snajku i zaovičiće da nam se pridruže. Ne zaboravite i pašenoge! 🙂 Pokazaćemo svima da nas ima, ali da je većinu strah da pedala ulicama!

Vozeći zajedno skrećemo pažnju vozačima i vozačicama da budu obazriviji, i čini nam se da već postaju obazriviji, što nama, bez staza, mnogo znači.

Vozeći zajedno skrećemo pažnju svima da biciklo nije samo za djecu, kao što velika većina misli. Biciklo jeste za djecu, ali i onu djecu koja se skrivaju u odraslima.

Vozeći zajedno pokazujemo koliko nam samo sreće i slobode pruža kretanje na dva elegantna točka.

Mi smo svi zajedno već mnogo uradili, a nastavićemo i ubuduće to da činimo!

Nadamo se da ćete iskoristiti nevjerovatan uticaj društvenih mreža Facebook-a, Twitter-a, Google Plus-a (koje su nas i dovele dovde) i tako razglasiti na sve strane da je naše okupljanje – nadamo se najveće do sada – zakazano za petak 31. avgust u 18:40.

Koliko god vam se činilo da nije bitno vaše pojedinačno prisustvo – ozbiljno ste u krivu! Bitan je svaki par točkova! Sa vozačem ili vozačicom, naravno.

Ovaj put bismo uputili zvaničan poziv i rolerašima, rolerkama, skejt-borderima i borderkama, long-borderima i borderkama, jer nam se glavni cilj u potpunosti poklapa.

Dosta filozofiranja! Dođite do 19h na Trg Republike!!!

PS. Hvala Upravi policije i Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj koji nam garantuju sigurnost u našoj maloj-velikoj promotivnoj vožnji.