Na forumu je prije oko mjesec dana otvorena tema “humanitarne aktivnosti”. Prva akcija koja je predložena bila je dobrovoljno davanje krvi. Razlozi su mnogobrojni. Procenat dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori je ispod evropskog i regionalnog nivoa. Ovom akcijom smo htjeli da ukažemo na ovaj problem i svojim primjerom podstaknemo i druge da to čine. S druge strane htjeli smo da i na ovaj način skrenemo pažnju na biciklizam i ovaj sajt oko koga se okupljamo.

S obzirom da se prvi put organizuje nešto slično na našem forumu, ne možemo biti nezadovoljni što se (samo) sedmoro ljudi pojavilo (nažalost samo 4 je moglo da da krv). Ako krenemo od toga da svaka ta jedinica krvi moze nekome spasiti život, spasiti 4 života nije mala stvar.

A kako je to danas izgledalo? Okupili smo se oko 8 časova ujutro ispred Zavoda za transfuziju: Ivana, Bojan, Dejan, Duško, Beki, Dino i Gezim. Nakon rutinskog pregleda krvi i ljekarskog pregleda uslijedilo je davanje krvi, a nakon toga i simbolični pokloni (sendvič, sokić, po jedan blok i hemijska olovka). Druženje smo nastavili uz kafu i hladnu vodu. Da ne zaboravim da napomenem da su tu bile i majice sa Njegom i porukom da ne ljubimo lanaca nego čitavih bicikala.

Pozivam vas da nastavimo ovu priču. Predložite i učestvujte u sledećim aktivnostima. U nadi da će ovakvih aktivnosti biti i u budućnosti, pozdravljam vas do sledećeg okupljana ili do sledećeg posta na forumu.

Gezim