Dragi naši biciklisti i biciklistkinje,

Došlo je vrijeme da i Podgorica ima svoju biciklističku infrastrukturu. Kao što vam je vjerovatno poznato, prva biciklistička staza se proteže od Tološke šumice do nekadašnjeg hotela Crna Gora u centru grada. Njena upotreba će najbolje pokazati da li je i gdje se griješilo tokom izgradnje, pa se nadamo da ćemo novostečena iskustva primjeniti na infrastrukturi koja će se tek graditi. Veliku zahvalnost izražavamo ambasadi NR Kine u Podgorici koja je donirala sredstva za izgradnju ove staze i zbog toga ovaj Critical Mass vozimo kao znak zahvalnosti našim dobročiniteljima.

cover-cm-11-nov-2015

Vjerovatno je većina vas isprobala novu stazu, pa ćemo XXVII Critical Mass djelimično voziti maršrutom staze koja je planirana da se gradi od Gorice do Zabjela. Očekujemo da će novac biti uskoro obezbijeđen i početi izgradnja.

Ova vožnja je planirana za subotu 28. novembar, a počeće kao i obično sa Trga Republike u 12:00.

mapa-cm-11-nov-2015

Ostaje nam da vas podsjetimo na to da je novoizgrađena staza jednosmjerna i da treba pratiti signalizaciju kako ne bi ugrožavali ostale bicikliste, pa i sebe. Budimo tolerantni prema pješacima koji još nijesu navikli na postojanje ove, za naš grad, novotarije. Najbolji primjer korištenja nove infrastrukture bi trebalo da budemo mi, koji ćemo naše sugrađane i neznavene bicikliste edukovati u pogledu njenog korištenja.

Više informacija na našoj facebook stranici.