Zatvori oči i zamisli da si u vremenskoj mašini. Zamisli 2040. godinu. Zamisli Podgoricu.

Kako ti izgleda Glavni grad te 2040. godine? Na koji način se ljudi kreću?  Kako izgledaju javni prostori?  Kako je organizovan prevoz?  Kako su projektovane ulice i naselja?  Kakva je interakcija između ljudi?

Ako misliš da su ova pitanja zanimljiva i ako si spreman/a da zamišljaš i izmišljaš budućnost svog grada, #ostanidoma i pošalji nam sastav na temu „Podgorica 2040. godine“, u sklopu literarnog konkursa koji organizuje Biciklo.me.

Jedini uslov je da trenutno pohađaš jednu od srednjih škola na teritoriji Glavnog grada Podgorica, uključujući i gradsku opštinu Golubovci.

A ulog je veliki – učešćem stičeš priliku da osvojiš vrijednu nagradu, jer će autori/ke tri najbolja rada biti nagrađeni biciklom!

Radovi moraju biti napisani u skladu sa sljedećim smjernicama:

  • Naslov: Podgorica 2040. godine
  • Dužina sastava: 250-800 riječi
  • Format fajla: Word ili Wordpad
  • Font: Times New Roman; veličina slova: 12; alignment: justified
  • Na kraju rada napisati puno ime i prezime, naziv škole, broj telefona i email adresu

Radovi se dostavljaju elektronskim putem na adresu: konkurs.biciklo.me@gmail.com. Napomena: rad se ne šalje u tekstu mejla, već se dostavlja kao prilog (attachment).

Rok za slanje radova je 17. maj 2020. godine do 23.59h. U obzir će se uzeti samo radovi koji budu dostavljeni u predviđenom roku i u skladu sa gorenavedenim smjernicama.

Tri najuspješnija rada po ocjeni stručnog žirija biće nagrađeni biciklima. Najbolji radovi biće objavljeni na sajtu Biciklo.me.

Selekciju tri najbolja rada vršiće žiri sastavljen od predstavnika organizacije, donatora i publicista, a rezultati konkursa biće objavljeni do 30. maja, nakon čega će biti upriličena dodjela nagrada.

Konkurs se realizuje u sklopu projekta „Održiva urbana mobilnost u srednjim školama u Podgorici“, koji sprovodi NVO Biciklo.me. Projekat je dio Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Program ReLOaD sprovodi se u Glavnom gradu Podgorica i opštinama Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja.

Srećno!