Podgorica ovih dana dobija svoje prve biciklističke staze. Šta možemo naučiti od gradova koji su odavno razvili ovu infrastrukturu? Šta možemo na početku da uradimo bolje?

Nakon dvije godine studija urbanizma u gradovima širom Evrope – Briselu, Beču, Kopenhagenu i Madridu – i žurbe na biciklu kroz njihove ulice, tri magistrantkinje programa 4Cities održaće prezentaciju i voditi diskusiju o dobrim primjerima prilagođavanja gradske saobraćajne infrastrukture biciklistima i načinima za podsticanje korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva.

okrugli-sto-01

Devon Willis istražuje biciklizam u gradovima skoro pet godina, u Kanadi i Evropi. Prezentovala je rezultate svog rada na konferenciji Velocity u Vankuveru 2012. Njene biciklističke priče sežu od Londona do Bolivije.

Anja Petrović je na biciklu prešla put od Beča do Bratislave za 5 sati, i pričaće o infrastrukturi koja je učinila to putovanje ugodnim.

Sonja Dragović je u Beču naučila da slobodno ide ulicom na biciklu, i tu učestvovala u izradi web projekta koji bi biciklistima omogućio da lako prijave probleme u infrastrukturi kako bi što prije bili riješeni.

Kratku prezentaciju pratiće diskusija. Dobrodošli! Više informacija na facebook stranici.