Vrijeme je da se ponovo malo svi skupa družimo, ovaj put u još većem broju! Došao je vikend zvani “sredina mjeseca”, i nadamo se da će postati tradicija da u tom periodu odvozimo svi zajedno van grada, kao što smo to već dva puta radili, do Spuža i do Trgaje.

Ovaj put smo odabrali mjesto koje je veoma blizu a opet malo ljudi je natjeralo sebe da mu pođe u posjetu. Idemo u Žabljak, ali Crnojevića, za sada.

Brankovo (Micev) nagovaranje da ne vozimo zbog vrućina završili smo kompromisom da ćemo krenuti prijepodne i provesti najtoplije sate u hladovini. Stoga, nalazimo se kod Delta City-ja u 9:30, ko nije pokupovao hranu i tečnost da se to obavi tamo i pokret u 10:00. Zbog sigurnosti nećemo voziti bulevarima i magistralama, tako da krećemo kroz Gornju Goricu, Donju Goricu, pa preko Farmaka uz Moraču do našeg odredišta.

Kliknite ovdje za detaljnu mapu.

U jednom smjeru ćemo preći oko 24 kilometra, ali je teren veoma ravan tako da će svako moći odvoziti, posebno jer ćemo ići lagano. U “najsporijem” slučaju, sa pauzama koje ćemo praviti, u Žabljak Crnojevića stižemo oko 12 sati. E tu – izležavanje, igranje, sunčanje, fudbal… Znači: ponesite lopte, peškire, kupaće gaće :), prostirke, badminton, karte, frule, HRANU, dobro raspoloženje, kese za smeće, sve za prirodu! To “kuliranje” traje dok sunce malo ne padne, tj. do 16:30 (možda i kasnije ako budemo svi za to), tada – lagani pokret nazad.

Još ponijeti:
Sunce će peći, kreme za sunčanje su obavezne 🙂
Valjalo bi imati standardan biciklistički alat i rezervnu gumu, ali biće nas koji uvijek toga imamo tako da nemojte zbog toga da ne pođete.
Predlažemo i pregled bicikla u neki od servisa. Pumpe ćemo mi imati 🙂
Litar i po vode!

Onda, dragi moji, vidimo se u nedelju kod Delte!  Dođite sa što više drugara i drugarica, komšija i komšinica, slučajnih prolaznika 🙂

I “šerujte” po društvenih mreža, možda se skupi koja stotina biciklista 🙂