Dragi biciklisti i biciklistkinje, sugrađani i sugrađanke,

Pozivamo vas na 46. Critical Mass vožnju Podgoricom, koju pod sloganom „Podmladimo Stari!“ posvećujemo javnom prostoru i našem gradu kao sceni za zajedničko kreativno izražavanje.

46CM-Podmladimo-Stari---Event

Tokom proteklih mjeseci imali smo zadovoljstvo da zajedno sa nevladinim organizacijama ArhKomuna – centar za arhitekturu i kulturu i Kulturni centar Punkt radimo na razvoju i sprovođenju ideje za uređenje dijela javnog prostora na Starom Aerodromu. Uz podršku Fonda za aktivno građanstvo – FAKT i Balkanske fondacije za umjetnost i kulturu – BAC, privodimo radove kraju. Tokom ove Critical Mass vožnje imaćemo priliku da zajedno pogledamo rezultate, za koje vjerujemo da su ovaj podgorički kutak učinili drugačijim, zabavnijim, i prijatnijim mjestom za susret, odmor i igru.

Ova akcija dio je regionalnog projekta „Naš grad, naša scena“ u koji su uključene i organizacije iz Banjaluke, Beograda i Skoplja. Ukoliko imate ideju za kreativno uređenje, osvježenje ili aktivaciju javnog prostora u svom okruženju, ili biste da saznate više o ovom projektu, posjetite platformu http://podgorica.nasgrad.org.

46CM-Podmladimo-Stari-Mapa

Kako je već uobičajeno u ljetnjim mjesecima, naša junska vožnja biće večernja: vidimo se u petak, 30. juna, na Trgu nezavisnosti, u 19h.

Ovdje možete pogledati facebook event sa više informacija.

Dobrodošli!