Dragi naši “saborci za biciklističku slobodu”,

u nedjelju 6. oktobra u šoppin’ centru Mall of Montenegro održava se manifestacija “Pokaži put”, gdje će mnoge sportske i druge organizacije pokazati pravi put do uživanja u životu!

Iako bi to bilo dovoljno da svi zajedno kao ljubitelji bicikla, a time i sporta i prirode, posjetimo manifestaciju, postoji još jedan razlog nama mnogo interesantan. Naime, obećano nam je otvaranje parkinga za bicikla u okviru “Mall”-a! 🙂

Krećemo sa trga Republike tačno u 11:30 i ne baš najbržom rutom krećemo do odredišta.

Cilj je da se malo više integrišemo u saobraćaj. Iz tog razloga saobraćaj se NEĆE zaustavljati, nećemo imati policijsku pratnju – jer je nismo ni tražili, već ćemo poštujući SVE saobraćajne propise stići na naš cilj.

Pozovite sve, biće lijepo vrijeme za vožnju. Predlažemo SVIMA da nakon posjete manifestaciji, produže uživanje u prirodi i nastave vožnju ka jednoj (ili više) destinacija u blizini Podgorice: Mareza, Spuž, Trgaja…

Vidimo se!!!

—————————————————————————————

Zvanični poziv organizatora (“Putokaz”):

Manifestacija “Pokaži PUT!” ima za cilj promovisanje sportova u prirodi. Tako će se u nedelju, 6. oktobra, u shopping centru Mall of Montenegro okupiti više od 30 sportskih i drugih organizacija koje će na atraktivan način prezentovati sebe i sportove kojim se bave.

Manifestacija počinje otvranjem štandova u 9 časova, zatim slijedi niz desavanja a evo i agende:

09:00h Otvaranje sajma.
11:30h Promotivni biciklistički krug od Trga Republike do Trga Mall of Montenegro.
12:00h Otvaranje prakinga za bicikla – Mall of Montenegro.
12:30h Oficijalni dio:
Uvodna riječ
Prezentacija projekta „Putokaz“
Svecana dodjela nagrada od konkursa „Pokazi PUT!“
14:00h Predavanje na temu planinarenja.
14:30h Video projekcije sportova u prirodi – Riders.me

Nezavisno od programa, tokom cijelog dana posjetioci će moći da posjete brojne štandove koji će biti postavljeni duž cijelog Mall-a.

Pored štandova biće simulirane i razne sportske aktivnosti pa će brojni posjetioci imati priliku da se oprobaju u streličarstvu, alpinizmu, paintball-u… i još mnogo toga.

Tog dana predstaviće nam se brojne organizacije: Planinarski Savez CG, Streličarski Savez CG, Biciklistički Savez CG, Biciklo.me, Vojska Crne Gore, Klub Vojnih Planinara CG, Nacionalna Turistička Organizacija, Visokogorci CG, PK Lisa, Kajakaški klub Morača, Paintball klub Victori, Avanturistički Park Lovćen, Riders.me, GSS, InterSport, Rubicon, GPS Centar, Una, Konjicki klub Montenegro, Avio-modelari, Windsurf klub Pelikan… i još mnogi drugi.

Pozivamo sve da nam se pridruže i tako uveličaju ovaj dan sporta i rekreacije!