Srdačan pozdrav narode pedalaški!
Nakon što nas je ružna vremenska prognoza omela u prvom pokušaju, u Nikšiću će se 4. juna održati prvi Critical Mass. U subotu će se priključiti stotinama gradova u kojima se ljudi jednom mjesečno zajedno vozikaju biciklima s ciljem skretanja pažnje na alternativne vidove gradskog prevoza i na to da je biciklo skoro pa savršeno za kraća i rastojanja srednje dužine, nezavisno od godina koje okreću pedale.

NK-CM-cover-new

Biciklo.me, koje se već prekalilo u organizaciji Critical Mass vožnji u Podgorici, priskače u pomoć Kulturnom centru PUNKT i Omladinskom klubu Nikšić, koji su se poduhvatili organizacije prve Critical Mass vožnje u gradu pod Trebjesom.

Okupljanje je planirano na Trgu Slobode tačno u podne 4. juna, odakle i počinje zajednička vožnja. Sa Trga će biciklistička kolona proći ulicama u užem centru grada, doći do kružnog toka i vratiti se na polaznu tačku. Radi lakše orjentacije prilažemo i mapu.

mapa-cm-nk-maj2016-new

U saradnji sa Zeljezničkim prevozom Crne Gore, za zainteresovane bicikliste iz Podgorice dogovoren je organizovan prevoz do Nikšića i nazad po promotivnoj cijeni. Ko želi da prisustvuje nikšićkoj vožnji može da se ukrca zajedno sa biciklom na voz za Nikšić u 9:30, a nakon Critical Mass vožnje, povratak u Podgoricu je obezbijeđen vozom koji polazi u 14:34. Cijena povratne karte je 5 eura.

Ovdje možete pogledati facebook event sa više informacija o vožnji.