Kidical Mass is back in town! U subotu 27. maja od 11 časova organizujemo sedmu po redu vožnju Kidical Mass, tokom koje ćemo sa našim najmlađim sugrađanima uhvatiti krug ulicama Podgorice.

Kao i prethodnih godina, i ovaj majski Kidical Mass organizujemo u sklopu manifestacije Porodica Fest, koji priređuje Udruženje Roditelji u parku kod Dvorca Petrovića.

Kako je uobičajeno, Kidical Mass počinjemo biciklističkim aktivnostima u Parku u 11 sati, gdje će djeca uzrasta do 6 godina imati priliku da uz našu pomoć unaprijede svoje vještine vožnje bicikla.

U 11.30 počinje glavni dio programa – vožnja podgoričkim ulicama, kojom ćemo skrenuti pažnju na pravo djece na slobodno i bezbjedno kretanje ulicama. Po tradiciji, uhvatićemo krug oko Parka Petrovića, koji će biti početna i krajnja tačka.

Trasa je duga oko 1,5 kilometara, a vožnju će obezbjeđivati tim redara Biciklo.me i policijski službenici.

Podgorički Kidical Mass je samo jedna od preko 500 biciklističkih manifestacija za djecu koje se u prvoj polovini maja održavaju u gradovima širom Evrope i svijeta. Informacije o prijavljenim manifestacija možete pogledati na interaktivnoj mapi na sajtu https://kidsonbike.org/.

Vožnju realizujemo uz podršku European Fund for the Balkans (EFB).

Očekujemo vas na još jednoj vožnji Kidical Mass. Jer ulice pripadaju djeci!