Prije par dana smo svi postali svjedoci velikog napretka.

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=fmq21dIfn-w”]

Sada je na nama da opravdamo planiranje i da pokažemo koliko u ovom trenutku ima nas koji volimo da koristimo savršeno prevozno sredstvo, a time i nagovijestimo koliko će nas tek biti kada dobijemo prve biciklističke staze.

Septembarski “Critical Mass” je i ove godine malo ranije, tj. u neđelju 22. septembra na Svjetski dan bez automobila koji se u cijelom svijetu obilježava kao dan kada se skreće pažnja na to da postoji alternativa auto-prevozu.

Naš “zadatak” za taj dan je vožnja upravo ulicama koje su najavljenje za prve sljedeće korake u izgradnji biciklističke infrastrukture.  

Kreće se sa trga Republike u 17:00 časova ulicom Slobode u pravcu hotela i pošte, zatim se skreće desno i nastavlja bulevarom Sv. Petra Cetinjskog, zatim pravo bulevarom Mihaila Lalića do kraja Bloka 5 (tj. do početka ulice Meše Selimovića) gdje se okrećemo polukružno i vraćamo bulevarom Mihaila Lalića do Premier hotela, skrećemo desno u Džordža Vašingtona, dalje na kružnom toku se odvajamo u pravcu Pobjede, nastavljamo pored američke ambasade, preko Union bridge-a,  zatim skrećemo lijevo kod trgovinske škole i držimo pravac do trga Republike, gdje završavamo našu vožnju.

Standardno, imate tri dana da “uništite” društvene mreže od pozivanja prijatelja na ovaj event, potrošite par centi na SMS-ove, i da se čujete sa svima koji posjeduju biciklo ili trotinet ili rolere ili skateboard ili longboard. Nažalost moraćete i malo da nagovarate one koji se nisu do sada provozali sa svima nama, a onima koji jesu je dovoljno da javite vrijeme početka – jer oni znaju zabavu 😉

Vidimo se nešto prije 5 na trgu!