Keakoe ljudi! Malo smo bili lijeni, a malo je kiša padala, pa preskočismo par vožnji. Više smo bili lijeni n’o što je kiša padala, ako ćemo iskreno.

Nadamo se da ćete izdvojiti minut i pročitati ovih par redaka – slike sa Facebook-a neće niđe pobjeć’. 😛

Malo dosadno, ali moramo ponavljat’ zašto se okupljamo. To mora da se zna. Pitaćemo vas…

Okupljamo se da bi poboljšali uslove u Podgorici za korišćenje bicikla kao alternativnog prevoznog sredstva.

  • Mudri među vama će pitati: Pa kako, što, đe?
  • Mudri među nama će odgovorit’: Biciklističkih staza nemamo, svi znamo kakva je kriza…
  • E, tu će nas mudri među vama prekinut sa: Pa mrš onda!
  • A onda će neko mudri od nas: E pa vidiš “Kure”, možemo dosta uradit. Ako se budemo redovno okupljali u sve većem broju, pokazaćemo sugrađanima/sugrađankama da nije nenormalno vozit biciklo. Onda će i oni počet malo po malo da se prisjećaju kako je biciklo bilo super u djetinjstvu. Provozaće ponovo! E, kako se broj biciklista bude povećavao vozači/vozačice će više obraćat pažnju na nas i samim tim učiniti Podgoricu mnogo sigurnijim gradom za bicikliste/biciklistkinje. Šah mat. (samo da ne bude šaht)

Nadam se da uviđate koliko je bitno da nas bude sve više i više. Zato udarite po reklamiranju: postavite na vaše Cover-e ovu sliku: FBcover, zovite ljude na FB event, postavite postove po “volova”, zovite kumice i kumove, povedite dječicu, sestrice…

Malo se provozamo, pa poslije na fuka i u grad. Ili večera pa spavanje.

Ponesite šešire, ponesite fotoaparate, kamere, pa da zaspemo društvene mreže slikama i videima nakon vožnje.

Nije isključeno da ćete baš na ovoj vožnji sresti ljubav svoga života – prošlu ili buduću!

Molbe nisu urodile plodom tako da prelazimo na naređivanje: “Neka brza vožnja, alo, oli glavu da slomiš!”. Samo opušteno, nije preša. 🙂

Ljudi, nadamo se da nećete što zamjerit’, jer svi imamo isti cilj: da vozači/vozačice obrate malo više pažnje na nas i da nas ljudi ne gledaju čudno dok sa osmjesima jezdimo ulicama.

PS. Trg Republike, petak 28. jun 2013., 18:10h. Lagani krug po gradu (Trg-Milenijum-Pobjeda-Union-Trgovinska-Trg). Uprava policije nam je obezbjedila neophodnu pratnju/sigurnost, a Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj sve ovo odobrio. Zahvaljujemo im se mnogo na tome.

Sa prethodnih vožnji: