U sklopu svoje druge turneje po zemljama nekadašnje Jugoslavije, Snežana Radojičić, profesorica književnosti i cikloputnica, će prvi put gostovati u Nikšiću, a drugi u Podgorici. Autorka će promovisati svoju novu knjigu “Nomad”, u kojoj je opisala dio svog globalnog putešestvija, i to onaj koji obuhvata Tursku.

cover

Snežana je rođena u Beogradu, gdje je živjela i radila dok se 2011. godine nije upustila u petogodišnju avanturu pedalanja po Zemljinoj kugli, čija dužina sada iznosi 40.000 kilometara.

U Podgorici smo imali čast da je ugostimo u oktobru 2014. godine, kada je napravila prvu pauzu u putovanju i vratila se na Balkan da promoviše svoj prvi cikloputnički roman “Zakotrljaj me oko sveta”. Tada je uspjela da nam približi poznate i nepoznate zemlje i naizgled neobične ljude iz njih, kao i da nas inspiriše makar da maštamo o sličnim pustolovinama.

nomad

Pozivamo vas zato da dođete na tribune, na biciklu ili kako god 😉

Nikšićka tribina, u organizaciji Kulturnog centra PUNKT, zakazana je za utorak, 17. maj, u 19h, u prostorijama Gradske kuće.

Za podgorički susret sa Snežanom koji će se zbiti u Multimedijalnoj sali KIC ‘Budo Tomović’ 18. maja u 19h, odgovorno je Biciklo.me, uz podršku KIC-a ‘BudoTomović’

Ovdje možete pogledati facebook evente za Nikšić i Podgoricu.

Dobrodošli!