Juče je ispred Osnovne škole “Maksim Gorki” postavljen biciklistički parking, dizajniran za vezivanje deset bicikala. Inicijativu su prije dvije nedjelje pokrenuli roditelji učenika odjeljenja VII6, prepoznavši da bi bezbjedno parkiralište u krugu školskog dvorišta mnogo značilo djeci koja žele da do škole putuju na biciklu. Svoju zamisao su sproveli u djelo efikasno i u kratkom roku, ne čemu i njima i OŠ “Maksim Gorki” čestitamo!

Naša organizacija je ohrabrila i podržala ovu ideju – sa zadovoljstvom smo pomogli inicijatorima, tako što smo ih upoznali sa procedurama i preporučili tip parkinga koji će omogućiti bezbjedno vezivanje bicikala. Kao i uvijek, slobodno nas kontaktirajte ukoliko imate pitanja vezana za ovu temu.

Učenicima i učenicama OŠ “Maksim Gorki” želimo bezbrižne dane na biciklu i na nastavi, pa i skoro proširenje kapaciteta za bezbjedno parkiranje bicikala u krugu njihove škole. Pažnji osnovaca koji žele da saznaju više o biciklizmu preporučujemo i priručnik “Biciklistika” koji smo objavili prošle godine, dostupan ovdje.