Dragi nikšićki pedalaši i pedalašice,

Do sada ste sigurno već čuli ili svojim očima vidjeli da je grad piva i željeza bogatiji za nove biciklističke parkinge na 12 frekventnih lokacija u gradu. Dok smo ih pažljivo birali i pravili parkinge, organizovali smo tribinu na kojoj se, zajedno sa donosiocima odluka, kvalitetno diskutovalo o Nikšiću kao biciklističkom gradu.

Sve ovo su mali koraci na putu vraćanja statusa „bike friendly“ grada našem Nikšiću.

cover-cm-nk05-fbevent

Nadamo se da ćete ubuduće češće i više koristiti bicikl kao sredstvo transporta. Nadamo se, takođe, da će donosioci odluka prepoznati potencijal koji Nikšić ima za urbani biciklizam i da će VeloNik projekat biti početak ulaganja u biciklističku infrastrukturu i sadržaje.

Da bi proslavili ovaj inspirativni početak, Biciklo.me, zajedno sa Pivarom Trebjesa, koja je obezbijedila sredstva za realizaciju projekta, i našim lokalnim partnerima – Omladinskim klubom Nikšić i Kulturnim centrom Punkt – poziva vas da se u subotu pridružite Critical Mass vožnji i trosatnom druženju na jezeru Krupac, gdje nas čeka posluženje i osvježenje.

05-nk-cm-mapa

Critical Mass vožnja počeće sa Trga Slobode tačno u podne u subotu 17. juna. Pedalaćemo put Krupačkog jezera, odakle je povratak planiran u 15:30 časova.

Za bicikliste i biciklistkinje iz Podgorice, u saradnji sa Željeznicom Crne Gore, Biciklo.me je obezbijedilo prevoz vozom uz promotivnu cijenu od 5 eura (povratna karta s biciklom). Polazak iz Podgorice je u 10:15, a povratak iz Nikšića u 17:23 časova.

Ovdje možete pogledati facebook event sa više informacija.

Pripremite točkove 🙂

Dobrodošli!