Postavljanjem parkirališta na Trgu Republike završen je projekat kojim je izgradnje parkinga za bicikla na ukupno 18 lokacija u Podgorici.

Projekat je pokrenut u želji da se unaprijedi biciklistička infrastruktura u Glavnom gradu i populariše biciklo kao alternativno sredstvo prevoza i sredstvo za rekreaciju. Model parkinga i odabir lokacija urađeni su u saradnji sa nadležnim službama Glavnog grada.

Realizatori su NVO Biciklo.me, Crnogorski Telekom i Glavni grad Podgorica.

Postavljena su dva parkinga ispred bazena SC “Morača”, u ulici Svetlane Kane Radević, kao i ispred ulaza u “Eko zgradu”, u istoj ulici, zatim ispred dvorane SC “Morača”, u ulici Ivana Milutinovića, ispred tržnog centra “Bazar”, u ulici Blaža Jovanovića i ispred zgrade Uprave policije, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, na uglu Hercegovačke na raskrsnici sa bulevarom Stanka Dragojevića, između Osnovnog suda i Pravnog fakulteta, u ulici 13. jula, ispred Autobuske stanice, na Trgu golootočkih žrtava, kod spomenika Svetog Petra Cetinjskog, u ulici Džordža Vašingtona, ispred tržnog centra “Mall of Montenegro”, u ulici Bratstva i jedinstva i u Donjoj Gorici, kod Doma zdravlja. U okviru projekta, omogućen je i parking ispred gradske biblioteke “Radosav Ljumović” i preko puta Gradskog parlamenta u Njegoševoj ulici, na Rimskom trgu, kod PC “Kruševac”, ispred zgrade Telekoma u Moskovskoj 29, i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, preko puta bivše zgrade Vlade.