Budi biciklista

Budi biciklista

U okviru ovog projekta sarađivali smo sa podgoričkim osnovnim školama, čiji su učenici i nastavnici učinili naš rad pravim zadovoljstvom.

Kako bismo edukaciju osnovaca u Podgorici o prednostima korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva učinili potpunijom i zabavnijom, napravili smo priručnik za mlade bicikliste pod naslovom “Biciklistika”, a zatim održali teorijske i praktične radionice o biciklizmu u deset odabranih osnovnih škola: “21. maj”, “Pavle Rovinski”, “Božidar Vuković Podgoričanin”, “Vlado Milić”, “Štampar Makarije”, “Oktoih”, “Radojica Perović”, “Sutjeska”, “Vladimir Nazor” i “Maksim Gorki”. Djeca su radionice ocijenila kao korisne i poučne, a i mi smo mnogo naučili o tome kako izgleda biti đak-biciklista, i, recimo, imati redovnu biciklističku sekciju! Veliku zahvalnost za saradnju i gostoprimstvo dugujemo svim školama koje su učestvovale u projektu, a naročito nastavnicama i nastavnicima sa kojima smo sarađivali – njihov entuzijazam i spremnost da svojim razredima kreativno predstave važne i interesantne teme zaslužuju posebno priznanje.

Projekat je podržala Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću Ministarstva finansija Crne Gore, a realizovan je tokom 2016. i 2017. godine. Fotografije sa Critical Mass vožnje kojom smo obilježili uspješan završetak aktivnosti možete pogledati ovdje.