VeloNik

VeloNik

VeloNik je naš prvi projekat u cjelosti realizovan u Nikšiću. Nastavili smo da se bavimo pitanjem biciklističke infrastrukture i ovog puta obezbijedili prvih 100 javnih parking mjesta za bicikla, na 14 važnih gradskih lokacija. Sredstva za implementaciju donirala je pivara “Trebjesa“, kroz konkurs za finansiranje ekoloških projekata nevladinih organizacija.

Realizacija projekta trajala je od početka januara do kraja juna 2017. godine, a partneri su, pored pivare “Trebjesa”, bili opština Nikšić i lokalne nevladine organizacije – Kulturni centar Punkt i Omladinski klub Nikšić. Završna faza projekta obuhvatala je i organizovanje tribine “Nikšić kao biciklistički grad: planovi i izazovi“ na kojoj su sa građanima razgovarali članovi i članice naše organizacije i predstavnici lokalne uprave.

Uspješan završetak aktivnosti obilježili smo masovnim biciklističkim izletom na Krupačko jezero. Video koji prikazuje kako je akcija postavljanja biciklističkih parkinga pripremljena, izvedena i proslavljena možete pogledati ovdje.